SJ satsar på nattåg till Hamburg

Nattåg över bro - tåg med SJ

SJ ansöker om nya tågsatsningar ut i Europa

SJ vill göra det enklare för tågresenärer att komma ner till Tyskland med hjälp av nya nattåg mellan Stockholm och Skåne. Det står nu klart i SJ:s ansökan om nästa års tågtrafik (år 2020).

Om SJ får som de vill kommer det att finnas ett nattåg från Stockholm med en planerad förbindelse via Lund, för att sedan med hjälp av Öresundståget åka vidare till Köpenhamn. En sådan satsning av SJ skulle innebära att man hinner med morgontåget mellan Köpenhamn och Hamburg.

Framme med tåget dagen efter i Hamburg

Just Hamburg ser SJ som ett viktigt delmål för alla som vill resa vidare med tåg i Europa. Från Tysklands näst största stad går många direktavgångar till flera av Europas större städer med både nattåg och dagtåg.

– Det innebär att du kan kliva på SJs nattåg i Stockholm vid 23-tiden och vara framme i Hamburg klockan 12 dagen efter, säger Petter Essén, ansvarig affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

Under sommarmånaderna kommer det fortsatt finnas tre förbindelser då det även går nattåg mellan Köpenhamn och Hamburg.

– Restiden Stockholm-Hamburg blir cirka 10–12 timmar beroende på avgångar, men väljer man nattåget från Stockholm är många av restimmarna sovtid, säger Petter Essén.